Laboratorul de analize medicale (LAM)

Laboratorul de analize medicale (LAM) situat la parterul clădirii principale, asigurând accesul neîngrădit tuturor categoriilor de pacienți, are un rol esențial în procesul de stabilire corectă a diagnosticului. Conform unor statistici internaționale 70% din deciziile clinice se bazează pe rezultatele analizelor din laborator.

Laboratorul de analize medicale al Spitalului Orășenesc Baraolt dispune de aparatură medicală modernă și de performanță ca: analizor de hematologie, analizor de urină, analizor de biochimie, ionogramă, electroforeză, hemostază, imunologie.

Compartimentul microbiologic realizează analize privind informațiile detaliate pentru medici ajutând la luarea deciziilor clinice.

Pentru a asigura calitatea rezultatelor spitalul are încheiat contracte de control extern cu Asociația Pentru Calitate in Laboratoare (CALILAB) administrator de scheme de intercomparare laboratoare medicale și cu firma Tody Laboratories din București prin care rezultatele laboratorului nostru sunt verificate periodic.

Din punct de vedere al personalului activitatea este condusă de doi medici de laborator ajutați de doi biologi, un chimist, trei asistente medicale şi o îngrijitoare de curățenie.

Laboratorul de analize medicale efectuează servicii pentru trei categorii de beneficiari:

  • pacienți internați în spital
  • pacienți trimiși de către medici specialiști din ambulatoriul integrat
  • pacienți trimiși de către medicul de familie.

Fiind acreditat de RENAR spitalul a încheiat contract de finanțare cu Casa de Asigurări Sociale de Sănătate începând din iulie 2023 astfel marea serviciile de analize medicale oferite sunt gratuite pentru pacienții asigurați în fiecare lună până la epuizarea fondurilor.

Contact

Orar de funcționare: 8.00–15.00
Telefon: telefon – int. 117
Fax: fax
E-mail: e-mail

Adresa: Baraolt, Str. Kossuth Lajos nr. 202

Certificări / acreditări deținute