Blue Flower

     Laboratorul de analize medicale este situat la parterul clădirii principale şi ca atare are de asemeea acces foate bun pentru toate categoriile de pacienţi. Reprezintă un domeniu foarte important al activităţii spitalului deoarece pe rezultatele de analize obţinute aici se bazează întreaga activitate medicală. Tocmai de aceea s-a acordat o atenţie deosebită ca Laboratorul să dispună de toate spatiile necesare pentru buna desfăurare a activităţii (spaţii separate pentru diferitele tipuri de analize, toalete, băi, etc.). De asemenea şi aparatura necesară există (analizor de hematolgie, analizor de urină, analizor de biochimie, electoroforeză, ionogramă).

     Pentru a asigura calitatea rezultatelor spitalul are incheiat un contract de control extern cu firma Tody Laboratories din Bucureşti prin care rezultatele laboatorului nostru sunt verificate periodic de către un laborator independent din Finlanda. Îndeplinește cerințele ISO 15189:2013. Din punct de vedere al personalului activitatea este condusă de un medic de laborator, care este ajutat de un biolog, un chimist, trei asistente şi o îngrijitoare de curăţenie. 

 Laboratorul de analize medicale efecuează servicii pentru trei categorii de beneficiari: 

 

§ pentru pacienţii internaţi în spital

§ pentru pacienţii trimişi de către medici specialişti din ambulatoriu

§ pentru pacienţii trimişi de către medicul de familie. 

 

 Dintre aceste servicii prima categorie este inclusă în tariful pe caz ponderat al spitalului, iar celelalte două se facturează separat către Casa de Asigurări de Sănătate Covasna lunar existând un contract separat pentru aceasta.